Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното, добавя се сол, захар и бакпулвер. Разбъркват се сухите съставки. Прибавя се в брашнената смес прясното мляко, разтопеното масло, яйцето.
Разбърква се добре с телена бъркалка на хомогенна, гладка смес. Кашата, която се получава, да е по-гъста от тази на боза.
Загрява се тефлонов тиган, аз леко намазах с олио, със супена лъжица сипваме малки купчинки от тестото.
Печем на умерен огън от двете страни до златисто и изваждаме в чиния.
Разбърква се сладкарската сметана с пудра захар и с пош се шприцоват розички в чинията.
Ягодите се почистват от листата и с тях се гарнира всяка палачинка. Поръсваме леко с пудра захар за разкош и сервираме!