Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Ориз на фурна с пресен лук

Ориз на фурна с пресен лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Ориз на фурна с пресен лук1 / 2
30/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Усещате ли аромата на този неустоим ориз на фурна с пресен лук?"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 връзка пресен
  • чесън - 2 - 3 стръка пресен
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • бяло вино - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • карамфил - 2 - 3 зрънца смлян
  • гореща вода
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и сложете да се запържат накълцаните ситно лук и чесън.

Щом поомекнат, добавете ориза, разбъркайте, докато всяко зрънце се оваля в мазнината и залейте виното. Прибавете подправките на вкус и след минутка снемете от котлона.

Прехвърлете в тава и долейте около 6 ч.ч. гореща вода. Пъхнете ориза да се изпече в умерено загряна фурна, докато течността се абсорбира.

Изпеченият ориз на фурна с пресен лук се сипва в десертни купички, като хубаво се натъпква заедно с добавка на прясно скълцан магданоз. След това се обръща в чиния, като се поднася със зеленчуци или като гарнитура към меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка: