Начин на приготвяне
Тиквичките се почистват и нарязват на тънки кръгчета, посоляват се. В тавичка, намазана с олио, се нареждат половината. Лукът се нарязва, прибавя се чесънът, нарязан на дребно, копърът, магданозът.
Слага се върху тиквичките, отгоре се нареждат останалите тиквички, резени пресен домат.
Налива се малко вода и олио и се пече до изпаряване на течността в загрята фурна на 220-240 градуса.
После се натрошава сиренето и топеното и се залива с приготвената заливка.
За нея в тенджера с незалепващо покритие се сипва олиото и брашното, бърка се с дървена лъжица до светло бежов цвят, после се налива млякото и се разбърква постоянно.
Леко се охлажда.
В купа се разбиват яйцата със сол на вкус, прибавя се малко от соса, разбърква се и се връща обратно при останалия сос.
Пече се до златиста коричка.
Коментари