Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешка Плешка на фурна с пресен лук

Агнешка Плешка на фурна с пресен лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Агнешка Плешка на фурна с пресен лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
23/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Агнешкото няма нужда от сложни рецепти, а само от пресен лук и вашия мерак"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр
  • пресен лук - 2 връзки
  • ориз - 1 к.ч по желание
  • джоджен - 6 стръка
  • червен пипер - 1 с.л
  • черен пипер - щипка
  • чорбаджийски чушки - по желание
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте плешката и ако ви е голяма я нарежете на едри парчета.

Натрийте хубаво със червен пипер, сол и джоджен. Нарежете лука на ситно със джоджена и ги сипете в йенски съд или тава.

Поставете плешката или нарязаните части месо, поръсете с черен пипер и сипете вода около 2 чаши.

По желание може да добавите ориз и чорбаджийски чушки.

Покрийте с капака и печете до готовност в умерена фурна за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: