Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Пролетна яхния от бакла и зелен лук

Пролетна яхния от бакла и зелен лук

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941522k
Пролетна яхния от бакла и зелен лук1 / 5
13/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Усетете вкуса на пролетта с тази свежа и лесна за приготвяне яхния"

Необходими Продукти

  • бакла - 600 гр. млада бакла
  • зелен лук - 4 - 6 стръка
  • чесън - 2 стръка зелен
  • доматен сок - 150 гр.
  • копър - 2 клончета, ситно нарязани
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • чубрица
  • сол
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • джанки - 6 - 8 броя зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват, измиват и нарязват. Задушават се с олиото и малко вода за кратко. Към тях се добавят почистената и измита бакла, доматения сок и подправките.

Наливат се 2-3 чаши вода и ястието се оставя да ври до готовност на баклата.

Накрая се сгъстява с размитото с малко вода брашно и се пускат джанките.

По желание може да се гарнира с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Трудно ми е да намеря крехка бакла,с 7жанките е по-лесно.Налага ми се да я беля и със зърната правя тая яхния но става вкусна.
19.06.2023 17:56
Росица Петрова
Росица Петрова
Не намерих джанки, но добавих морков и пак се получи вкусна яхнийка.
14.05.2018 20:07
2