Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с чушки и лук

Пилешки пържоли с чушки и лук

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки пържоли с чушки и лук
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Не е препоръчително, а направо е задължително да сервирате с чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 бр. (по желание разноцветни за по красива визия)
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 200 мл пилешки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ориз - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките, лука и чесъна. Нарежете чушките на лентички, лука - на тънки кръгчета, и чесъна - на дребно.

Изтънете пилешкото филе, като под свежо фолио леко го начукате с точилка или подходящ уред. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Загрейте олиото на умерена температура в дълбок и голям тиган. Запържете пилешките пържоли за по 3-4 мин от всяка страна. Извадете ги и ги покрийте с фолио.

Запържете нарязаните лук, чушки и чесън до омекване около 15 мин, като разбърквате.

Добавете пържолите, изсипете бульона и захлупете с капак. Гответе още около 15 мин.

Сервирайте с ориз или с гарнитура по желание.

Пилешките пържоли с чушки и лук са много вкусни.

Ако ти харесва рецептата, опитай и предложенията ни за пилешки жулиени, пиле фрикасе или сочно пиле на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: