Пай по овчарски
Pastirska pita

Пай по овчарски

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2812566150
Пай по овчарски
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
25/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"От графата Храна за душата - разкошен домашен овчарски пай"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато варите картофите за пюре, в тиган сипвате олиото. Прибавяте наситнения лук и захарта, като целта е да се карамелизира.

Слагате каймата и виното и хубаво я раздробявате, за да не става на бучки. Овкусявате със солта и черния пипер.

След като картофите са сварени, ги обелвате и намачквате, прибавяте маслото и прясното мляко, което предварително сте затоплили.

В тава сипвате каймата и върху нея картофеното пюре.

Печете, докато пюрето хване кафеникава коричка. Поръсвате настъргания кашкавал и оставате да се доизпече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: