Начин на приготвяне
В подсолена вряща вода слагате кускуса, за да се свари. Варите между 12 и 15 мин, в зависимост как го обичате - по-разварен или по-твърд. Изцеждате с помощта на гевгир.
В дълбок тиган слагате олио да се загрее, нарязвате кренвиршите на малки кубчета и слагате в нагорещеното олио.
Запържвате ги и след като придобият златист цвят, добавяте доматения сос, черен пипер и ситно нарязания чесън. Бъркате, докато уври.
Нарязвате киселите краставички на малки кубчета и ги слагате при кускуса.
Добавяте също така кренвиршите с доматения сос, разбърквате много добре и поръсвате с ситно нарязания магданоз, подправяте със сол.
Може да се сервира като основно, като можете да рендосате кашкавал и да стоплите, за да се стопи. А може и като салата.