Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Ребърца по калифорнийски

Ребърца по калифорнийски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Ребърца по калифорнийски5 / 5
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Божествен вкус, божествен аромат - сочни ребърца, които ще накарат дори заклет веган да се облизва"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • зехтин - 60 мл
  • портокали - 1 бр.
  • сок от ананас - 150 мл
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 с.л.
  • ром - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • За намазване при печенето
  • доматен сос - 230 мл
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л. с връх
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си широк и дълбок съд, в който да паснат добре по дължина ребърцата - цели. Овкусете ги със всички подправки, рома, соевия сос и част от зехтина. Покрийте с фолио и оставете в хладилник поне за 3-4 часа, като най-добрият вариант е да престоят една нощ.

Дъното на тавичка, в която ще печете, намазнете със зехтин. Нарежете и разположете в нея лука и доматите на кръгове или полумесеци, а главата чесън поставете цяла в центъра (измийте я добре и срежете напречно в горния край).

Изстискайте сока от портокала и заедно със сока от ананас излейте при зеленчуците. Отгоре разположете ребрата и напръскайте с малко зехтин.

За намазване при печенето смесете всички продукти в купичка - доматения сос, горчицата, оцета, меда (ако е много стегнат, разтопете го на водна баня) и сол на вкус. С кухненска четка намажете обилно от всички страни ребърцата и поставете в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Печете 1 час и 30 минути, като през 25-30 минути изваждате, обръщате ребрата и намазвате отново със сместа обилно, докато свърши. Ако прецените, че няма достатъчно течност във тавичката, може да сипете малко водичка или още ананасов сок - той ще придаде неустоим вкус на месото!

Щом ястието е изпечено, извадете всички омекнали зеленчуци, извадете и изпечените чеснови скилидки заедно с мъничко от течността, ако е останала. Пасирайте до сос с гладка консистенция. Невероятно вкусен става, но ако не желаете сос, може да си оставите зеленчуците цели.

Сервирайте ребърцата нарязани на порции по ваш избор и гарнирани със соса. По желание може да сложите и допълнително гарнитура от картофки.

Да ви е сладко! Ребърцата по калифорнийски са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Аз благодаря :) Страшно вкусни са, ще видиш. Сока от ананас може и от кутийка, но да е колкото се може по -натурален;) и качествен. Аз го правя с такъв и става чудесно. Надявам се да останеш доволна :)
25.05.2017 18:01
marcheva14
marcheva14
Чудна рецепта, сега ме вкара в приключение да ходя да купувам ананас........Ще я спретна!! Благодаря!
25.05.2017 17:00
1