Фрикасе с кайма

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Фрикасе с кайма2 / 2
31/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Признайте си, че тази рецепта за фрикасе с кайма събужда у вас спомени от детството!"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 - 700 г смес
  • кимион - на вкус
  • чубрица на вкус
  • прясно мляко - 600 мл
  • бульон - на око
  • лук - 1 глава
  • олио - 80 мл
  • брашно - 5 с.л. препечено
  • яйца - 2 жълтъка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - за поръсване
  • магданоз - скълцан, за поднасянето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките на вкус. От нея оформяйте малки топчета и ги пускайте във вряща вода с 1 ч.л. стрити корени за супа да се сварят до полуготовност.

Готовите кюфтенца се вадят и отцеждат. Загрява се мазнината и се запържва накълцания ситно лук.

Добавя се запеченото брашно, разбърква се и се долива постепенно топлото прясно мляко и малко от бульона на кюфтенцата, докато достигнете желана гъстота. Прибавете топчетата кайма спри соса и овкусете с малко подправки.

Разбийте яйцата с малко от бульона и темперирайте тази смес със соса. Добавете яйчната смес и след 2-3 минути свалете фрикасето с кайма. Поднесете с накълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

веси
веси
Да,с лимон е още по-добре
31.07.2015 15:27
Ива
Ива
Аз готвя това ядене, но добавям и сокът на един лимон. Става още по-вкусно! :)
21.02.2013 18:43
2
Вера
Вера
мисля утре да спретна нещо такова много ми хареса
21.02.2013 00:31
1