Начин на приготвяне
В купа се разбива яйцето, отделно се смесва кафява, бяла захар и канела.
Всеки лист кора се намазва с четка с разбито яйце и по дължина се прегъва на три да се получи лента. Намазва се отново и се навива върху кухненска ролка, обвита с алуминиево фолио. Намазва се отгоре с яйце и поръсваме с захар и канела.
Нареждат се върху хартия за печене, печем в загрята фурна 180 градуса за 12-15 минути до хрупкава коричка - вие си преценете, зависи от печката. Изваждат се, като се усуква ролка наляво и надясно, част от фолиото, ако е залепнало от вътрешната страна, се сваля внимателно с нож. Всяка ролка се срязва на две.
Приготвя се кремът, като в купа сипваме студено прясно мляко, сметана, крем ванилия и с миксер се разбива на крем. Отделят се 3 с.л. за украса. Почистват се ягодите и нарязваме на парчета в купа, поръсваме с 1 с.л. захар и 1 ч.л. вода. Загрява се в МВ за минута, после се пасира на ягодово пюре. Приготвя се желатинът, като се разбърква в 30 мл вода, разтваря се и сипваме в пюрето. Разбърква се добре и сипваме в крема.
Смесва се заквасена сметана с пудра захар и 3 с.л. от ваниловия крем, разбит с течната сметана и щипка сладкарска червена боя за по наситен цвят. Бананът се нарязва на кръгчета.
Нареждат се канолените чашки в чиния, на дъното се нареждат кръгчета банан, пълним с ягодов крем, а отгоре с пош и накрайник се шприцова роза.
Оставяме да стегне, за по-бързо аз оставих във фризера за 10 минути.
Поднасяме с пресни ягоди.