Начин на приготвяне
Пилешките фенери се заливат с вода и се варят само до препенването им. След като се препенят, се обезкостяват.
Отделеното месо заедно с лука, чесъна и солта се запържват в олиото до златисто. Прибавят се морковите и леко се запържват.
Добавят се картофите, чушките, грахът, лютият пипер и магданозените дръжки. Налива се малко от прецедената вода, в която са полусварени фенерите (нея ще използваме до края на готвенето, ако има нужда от течност). Задушават се под капак.
Пет минути преди да стане готово яденето, се прибавят червеният пипер, доматите, мащерката и чубрицата и се долива малко вода.
Ако има нужда от сол, се добавя. Когато яхнията е готова, се налива при непрекъснато бъркане кашичка от брашното и ври около 2 минути.
Поръсва се с нарязани листа от магданоз.
Пилешките фенери със зеленчуци са готови.