Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери със сметаново-ягодов пълнеж

Еклери със сметаново-ягодов пълнеж

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818111
Еклери със сметаново-ягодов пълнеж
Снимка: Анонимен
3 / 4
28/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
40
"Разкошни еклери, които буквално се топят в устата Не е за хора със слаби нерви"

Необходими Продукти

  • За пареното тесто
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 100 г
  • брашно - 150 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 4 бр. по - малки
  • сметана - 250 мл за разбиване
  • ягоди - 150 г
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме прясното мляко, маслото, захарта и солта на котлона до кипване. Добавяме брашното при непрекъснато бъркане до получаването на гладка топка тесто.

Изчакваме да поизстине и добавяме едно по едно яйцата и разбъркваме до пълното им поемане - аз използвах миксер за тази цел.

Загряваме фурната на 200 градуса.

В тава, постлана с хартия за печене, оформяме еклерите - можем да използваме шприц или две лъжички.

Печем до златисто - около 30-35 минути, като през това време не отваряме вратата на фурната!

Ягодите режем на парчета и поръсваме със захарта, оставаме за 10 минути да си пуснат сока и пасираме. Получената смес кипваме за секунди и после охлаждаме (ако еклерите са за бърза консумация - може да пропуснем тази стъпка).

Разбиваме сметаната на пухкав сняг и добавяме постепенно пасираните ягоди, бъркаме до хомогенизиране.

Пълним охладените еклери и сервираме!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: