Начин на приготвяне
За маринованото сирене трябва да се избере хубаво твърдо сирене.Сиренето може да е всякакво, но в случая аз си избрах хубаво твърдо краве сирене.
Нарязва се на еднакви по големина кубчета.
Избрах пресни подправки, защото си мисля, че имат по силен аромат, а и предават свежест. Подправки се измиват и нарязват.
Кубчетата сирене се поставят в стъклени бурканчета, като се редуват с маслини и пресни подправки.
Накрая се посипва лют червен пипер на люспи. Количеството е според предпочитанията. Накрая в бурканчетата се налива качествен зехтин.
Затворените бурканчета се прибират на хладно в хладилник за около седмица.
Аз използвам готовите сиренца като добавка към салати, но те също са и чудесно мезе или разядка. А овкусеният зехтин може да се използва също за салати или в различни ястия.
Чудесен е при приготвяне на спагети.
Маринованото сирене с пресни подправки е готово.