Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дроб по северняшки

Дроб по северняшки

КК
Готвач
754202713612
Дроб по северняшки1 / 2
28/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г или телешки дроб
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • червен пипер
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства, измива се и се нарязва на филийки. Изпържва се в нагорещено олио. Изсипва се в чиния.

В останалата мазнина се запържват нарязаният на ситно лук, доматеният сок, овкусени с червения пипер, солта и чубрицата.

Добавя се чаша вода и се оставя сосът да ври на тих огън.

След като лукът омекне напълно, дробът се залива със соса.

Посипва се с нарязан на ситно магданоз и се поръсва с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: