Начин на приготвяне
Приготвяне на пилешките бутчета, които са предварително измити и подсушени върху кухненска хартия.
Настройваме мултикукъра на програма Пържене за 25 минути.
Добавяме зехтина и пилешките бутчета, поръсваме със солта и пипера и оставяме ястието да се готви. След около 5 минути обръщаме бутчетата, подправяме със соевия сос и балсамовия оцет и разбъркваме.
След още 5-6 минути добавяме сока от лимона и водата и леко разбъркваме.
Около 5-6 минути преди да са готови бутчетата, добавяме мащерката и меда и разбъркваме.
Приготвяне на гарнитурата:
Измиваме зеленчуците и обелваме тиквичката и моркова. Нарязваме ги на зарчета, а зеления лук - на ситно.
В подходящ съд прибавяме зехтина и задушаваме лука и моркова. Прибавяме и ориза, зеленчуковия бульон, тиквичката, скилидките чесън и посоляваме. Разбъркваме и оставяме за 10 минути на слаб огън.
Спираме процеса на готвене и разделяме ястието в две отделни касероли.
В едната продължаваме приготвянето на едната гарнитура, а в другата -
втората гарнитура.
В първата прибавяме куркумата и оставяме на слаб котлон до готовност.
Към втората гарнитура добавяме маслините, нарязани на шайби, черния пипер, лютото къри и мащерката.
Сглобяваме ястието, като поднасяме бутчетата върху свежо листо от салата, а гарнитурите оформяме с помощта на ринг.