Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с гарнитура от тиквичка с ориз

Пилешки бутчета с гарнитура от тиквичка с ориз

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пилешки бутчета с гарнитура от тиквичка с ориз
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
30/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Когато готвим с любов, всичко ни се получава от вкусно по-вкусно"

Необходими Продукти

  • За пилето
  • пилешки бутчета - 3 бр. цели
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 3 - 4 с.л. течен
  • лимон - сока от 1
  • вода - 50 мл (1/4 ч.ч.)
  • мащерка - 1 с.л. свежа, нарязана на ситно
  • За гарнитурата
  • ориз - 200 г
  • тиквички - 1 бр.
  • пресен лук - 5 стръка
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 ск. пресни
  • маслини - 50 г черни
  • черен пипер
  • куркума
  • къри - 1 к.л. люто
  • сол
  • зехтин - 5 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • бульон - 550 мл зеленчуков домашен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на пилешките бутчета, които са предварително измити и подсушени върху кухненска хартия.

Настройваме мултикукъра на програма Пържене за 25 минути.

Добавяме зехтина и пилешките бутчета, поръсваме със солта и пипера и оставяме ястието да се готви. След около 5 минути обръщаме бутчетата, подправяме със соевия сос и балсамовия оцет и разбъркваме.

След още 5-6 минути добавяме сока от лимона и водата и леко разбъркваме.

Около 5-6 минути преди да са готови бутчетата, добавяме мащерката и меда и разбъркваме.

Приготвяне на гарнитурата:

Измиваме зеленчуците и обелваме тиквичката и моркова. Нарязваме ги на зарчета, а зеления лук - на ситно.

В подходящ съд прибавяме зехтина и задушаваме лука и моркова. Прибавяме и ориза, зеленчуковия бульон, тиквичката, скилидките чесън и посоляваме. Разбъркваме и оставяме за 10 минути на слаб огън.

Спираме процеса на готвене и разделяме ястието в две отделни касероли.

В едната продължаваме приготвянето на едната гарнитура, а в другата -

втората гарнитура.

В първата прибавяме куркумата и оставяме на слаб котлон до готовност.

Към втората гарнитура добавяме маслините, нарязани на шайби, черния пипер, лютото къри и мащерката.

Сглобяваме ястието, като поднасяме бутчетата върху свежо листо от салата, а гарнитурите оформяме с помощта на ринг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: