Начин на приготвяне
Тиквичката и моркова измиваме и обелваме. Моркова го настъргваме на ситно ренде, а тиквичката нарязваме на полумесеци.
В касерола кипваме зеленчуковия бульон, в който за 3-4 минути бланшираме накъсаното на розички броколи и тиквичката.
В малка купа смесваме съставките на дресинга и разбъркваме до хомогенна смес.
В друга купа пасираме чесъна, който смесваме със зехтина, балсамовия оцет и наситно нарязаният копър.
Салатата е готова за сглобяване.
Почистваме, измиваме и подсушаваме листата на зелената салата и Айсберга.
Накъсваме листата на салатата на едро и нарязваме на късове Айсберга.
В голяма купа смесваме салатите, семената, броколито и моркова, нарязаното на кубчета козе сирене и внимателно разбъркваме.
Подреждаме отгоре резенчетата тиквичка, върху които поставяме от пестото и поръсваме с маково семе.
Поднасяме, като преди консумация поливаме с дресинга.
Коментари