Шоколадови черешки

Адриан АлександровАдриан Александров
Готвач
1023752754851
Шоколадови черешки
Снимка: Анонимен
4 / 5
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
42 мин.
Порции
4
"По-вкусни от всички бонбони на света - шоколадови черешки"

Необходими Продукти

  • череши - 300 г
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • масло - 6 с.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • черен шоколад - 50 г
  • млечен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме 3 с.л. от маслото и го смесваме с пудрата захар, ванилията и прясното мляко. Омесваме тази смес с ръце - трябва да се получи захарно тесто.

Измиваме черешите и ги подсушаваме, като ги оставяме цели с дръжките.

Взимаме по малко парченце от захарното тесто и с него обвиваме всяка черешка, като ги подреждаме върху хартия за печене и ги слагаме за 20 минути във фризера.

Разтопяваме двата вида шоколад заедно с останалото масло на водна баня, оставяме го за две минути да не е чак толкова течен и топим черешките една по една.

Подреждаме ги отново върху хартия или фолио. Оставяме ги в хладилник за 10 минути да се стегнат и консумираме с наслада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: