Начин на приготвяне
Заешкото месо измийте добре и натрийте с черен пипер, мащерка, малко сол , половината зехтин и лимонов сок. Оставете в хладилник за 2-3 часа или една нощ, ако разполагате с това време.
Срежете пресните картофки наполовина, ако са много малки, или на четвъртинки, ако са по-големички. Не ги белете, а само ги измийте добре. Овкусете ги с единия стрък розмарн, накъсан на листенца, червен и черен пипер, сол и другата половина от зехтина. Поставете ги в плика за печене.
Накълцайте пресния чесън на едро и заедно с доматите и обелените лукчета сложете при картофите. Натрошете отгоре кубчето бульон и подредете парчетата заешко месо. Залейте с бялото вино и водата и затегнете добре торбичката с помощта на специалната затягаща лентичка, която е за тази цел и си върви със плика за печене, когато го купуваме. Направете 5-6 дупчици в горната част с клечка за зъби.
Поставете в тавичка и печете на 180 градуса - 50 минути. Последните минути може да увеличите на 200 градуса, за да се получи апетитен загар на месцето.
Щом извадите от фурната, оставете ястието в плика още 10-15 минути, след което сервирайте.
Идеален обяд или вечеря, който не изисква много работа и приготовления и не цапа много кухнята.
Бързо, лесно и много вкусно!
Коментари