Начин на приготвяне
Тиквичките измиваме и нарязваме на две половини по ширина. Запазваме връхчетата, които използваме за капачета.
Разполовените парчета бланшираме за 7 минути в бульона. Идеята е да ускорим процеса им при запичане, защото яйцата и сиренето изискват по-кратка топлинна обработка.
Тиквичките се изваждат, подсушават и вътрешността им се издълбава**.
Сиренето и кашкавалът се настъргват на едро, прибавят се яйцата, ситно нарязания на ситно риган, солта и черният пипер.
С тази смес напълваме издълбаните тиквички.
Поставяме капачетата им, подреждаме ги в намазнена йена глаз тавичка и запичаме на умерена фурна до готовност.
С подходяща салатиера смесваме бланшираното броколи, настъргания морков, царевицата, овкусяваме с винегрета.
Гарнираме предястието и декорираме с любов.
** Съвет: От издълбаната бланширана вътрешност на тиквичките и зеленчуковият бульон приготвям чудесна крем супа от тиквички.
* Бульонът се приготвя от 1 морков 1 глава лук, корени от магданоз, сол.
Коментари