Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Мини торти»Мини ягодови тортички с крем Шантили

Мини ягодови тортички с крем Шантили

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Мини ягодови тортички с крем Шантили
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Когато поводът е специален, то десертът трябва да е изискан, като тези уникални мини ягодови тортички с крем Шантили"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр. със стайна температура
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • за крем Шантили
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • брашно - 80 г
  • захар - 125 г
  • ванилия - 1 бр. шушулка
  • сметана - 250 мл за разбиване
  • ягоди - 100 г пресни
  • сладко от ягоди - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на крема. В касерола смесваме захарта и жълтъците. Разбиваме, докато захарта се стопи, постепенно прибавяме брашното. Време е да добавим прясното мляко. В него предварително съм остъргала и прибавила семенцата от ванилията. Започваме с около 50 мл и разбъркваме, за да получим гладка и пухкава смес.

Добавяме и останалото мляко, доразбъркваме и преместваме тенджерата на котлона. Разбъркваме енергично, докато кремът стане гладък и се сгъсти достатъчно. Отстраняваме от котлона и оставяме да изстине.

Когато е охладен може да започнете с разбиването на сметаната. Не забравяйте, че когато разбивате сметана, тя трябва да е студена.

Сложете една ванилия и пудра захар (ако не е сладка) и разбийте с миксер. С помощта на сладкарска лопатка внимателно разбъркайте крема и сметаната.

Следва приготвянето на блата. За целта разбиваме с миксер белтъците на пухкав белтъчен сняг. Към тях добавяме постепенно захарта и жълтъците един по един много внимателно, за да не спаднат белтъците. Накрая добавяме олиото, ванилията и брашното.

Печем блата в предварително загрята фурна на 180 градуса, като използваме голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене.

След като изстине с помощта на ринг или чаша изрязваме по два кръга за всяка тортичка (ако решите да направите една голяма торта, ползвайте ринг за торта и разполовете блата на две части).

Нарязваме част ягодите на парченца и ги смесваме със сладкото. Оставяме няколко пресни за декорация.

Сглобяваме тортичките в чиниите за сервиране. Започваме с кръгче блат. Нанасяме от крема и гарнираме със сладкото и ягодите. Поставяме второто кръгче блат и повтаряме със крема и сладкото. Гарнираме с ягода, а за декорация поставям захарни пръчици.

Охладете готовите мини тортички с ягоди преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Gabriela Angelova
Gabriela Angelova
Това НЕ Е Крем Шантии! Как може да слагате произволно имена на неща, които нямат нищо общо с оригинала?!
24.05.2019 08:51
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря!
05.06.2017 20:21
Николина Панчева
Николина Панчева
срахотен десерт
01.06.2017 20:11