Разядка с тиквички и сос Рокфор

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф7262329491
01/06/2017
"За най-специалните моменти, за най-скъпите приятели - само най-доброто вино и разядка с тиквички и сос Рокфор "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 378
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • тиквичка - 1 бр.
  • хляб - пълнозърнест тост
  • За сос Рокфор
  • рокфор - 1 ч.ч.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 2/3 ч.ч.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • семена - 50 г микс запечени
  • копър
  • сол - ако е необходимо /сиренето е солено/
  • За декорация
  • черни маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичката, обелваме я и я нарязваме на парчета (когато тиквичките са отгледани в градината, се старая да запазвам коричката, но когато са от пазара, я отстранявам).

Поставяме я в блендер, в който добавяме и останалите съставки, а именно сиренето, чесъна, копъра, соса, лимоновият сок и зехтина.

Блендираме до получаването на хомогенна смес.

Сервираме върху препечен пълнозърнест хляб и поръсваме със семената, предварително запечени на грил тиган.

Декорираме с маслини и чери домат.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар