Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с тиквички и сос Рокфор

Разядка с тиквички и сос Рокфор

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Разядка с тиквички и сос Рокфор3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"За най-специалните моменти, за най-скъпите приятели - само най-доброто вино и разядка с тиквички и сос Рокфор"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 1 бр.
  • хляб - пълнозърнест тост
  • За сос Рокфор
  • рокфор - 1 ч.ч.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 2/3 ч.ч.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • семена - 50 г микс запечени
  • копър
  • сол - ако е необходимо /сиренето е солено/
  • За декорация
  • черни маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичката, обелваме я и я нарязваме на парчета (когато тиквичките са отгледани в градината, се старая да запазвам коричката, но когато са от пазара, я отстранявам).

Поставяме я в блендер, в който добавяме и останалите съставки, а именно сиренето, чесъна, копъра, соса, лимоновият сок и зехтина.

Блендираме до получаването на хомогенна смес.

Сервираме върху препечен пълнозърнест хляб и поръсваме със семената, предварително запечени на грил тиган.

Декорираме с маслини и чери домат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: