Начин на приготвяне
Внимателно почистете филето от всички ципи и жили. Нарежете го по диагонал на филии с дебелина около 1.5 см. Начукайте получените пържоли с дървено чукче и ги овкусете със сол и черен пипер. Овъргаляйте ги в олио и ги изпържете в силно сгорещено олио от двете страни.
Приберете готовото месо на топло. В отделен съд загрейте маслото. Сипете брашното и запържете до златисто. При непрекъснато бъркане разредете с прясното мляко, а когато сместа кипне добавете и сметаната.
Сложете телешкото в получения сметанов сос и задушавайте на тих огън за около 20 минути. Когато месото омекне, добавете половината сирене, предварително натрошено, кипнете за още 2-3 минути и свалете от огъня.
Поднесете телешкото с гарнитура от задушени зеленчуци и остатъка от сиренето.