Телешко филе със сос рокфор

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Телешко филе със сос рокфор1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6
"И най-капризните гости ще замълчат, защото знаят, че не е възпитано да се говори с пълна уста"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.2 кг
  • сирене - 250 г Рокфор
  • сметана - 500 мл готварска
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 50 г
  • олио - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистете филето от всички ципи и жили. Нарежете го по диагонал на филии с дебелина около 1.5 см. Начукайте получените пържоли с дървено чукче и ги овкусете със сол и черен пипер. Овъргаляйте ги в олио и ги изпържете в силно сгорещено олио от двете страни.

Приберете готовото месо на топло. В отделен съд загрейте маслото. Сипете брашното и запържете до златисто. При непрекъснато бъркане разредете с прясното мляко, а когато сместа кипне добавете и сметаната.

Сложете телешкото в получения сметанов сос и задушавайте на тих огън за около 20 минути. Когато месото омекне, добавете половината сирене, предварително натрошено, кипнете за още 2-3 минути и свалете от огъня.

Поднесете телешкото с гарнитура от задушени зеленчуци и остатъка от сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: