Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с конфитюр от кайсии

Тиквеник с конфитюр от кайсии

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432397
Тиквеник с конфитюр от кайсии
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Тиквеник с конфитюр от кайсии е страхотно предложение за коледната ви трапеза"

Необходими Продукти

  • кори за баница
  • конфитюр от кайсии
  • тиква - 500 г
  • орехи - 200 г
  • захар - 7 с.л.
  • канела - 2 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва на ренде. Орехите се наситяват и се прибавят към тиквата.

В купа се смесват захарта, олиото, канелата, тиквата и орехите.

Върху корите се слага от плънката и след това с лъжичка разпределяме и от конфитюра от кайсии.

Завиват се по 2 кори и се слагат в намазнена тава.

Корите отгоре се намазват с олио или масло. Пекат се на 180 °C фурна, докато тиквеникът с конфитюр от кайсии придобие златист загар.

След като тиквеникът е готов, по желание отгоре се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: