Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват добре, обелват се, разрязват се по дължина на 3-4 парчета. Посоляват се.
Чесънът, ако е пресен, се счуква. Парчетата тиквички се натриват с него и се оставят да престоят 15 минути.
Ако сте избрали чесън на прах, поръсете и оставете за същия времеви интервал.
След това тиквичките се поръсват с червен пипер и малко черен пипер.
Двата вида брашно се смесват и се разбъркват добре.
Всяко престояло парче тиквичка се овалва в брашнената смес и се поставя върху скара, която може да се постави директно на жарта.
Подгответе си жарта /не силна/.
Печете така приготвените тиквички до готовност.
Не забравяйте да ги обърнете от двете страни.
Наблюдавайте ги, понеже бързо прегарят.