Тиквички на жар

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1568076483895
Тиквички на жар1 / 2
01/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 - 5 бр.
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • пшеничено брашно - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, може и на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват добре, обелват се, разрязват се по дължина на 3-4 парчета. Посоляват се.

Чесънът, ако е пресен, се счуква. Парчетата тиквички се натриват с него и се оставят да престоят 15 минути.

Ако сте избрали чесън на прах, поръсете и оставете за същия времеви интервал.

След това тиквичките се поръсват с червен пипер и малко черен пипер.

Двата вида брашно се смесват и се разбъркват добре.

Всяко престояло парче тиквичка се овалва в брашнената смес и се поставя върху скара, която може да се постави директно на жарта.

Подгответе си жарта /не силна/.

Печете така приготвените тиквички до готовност.

Не забравяйте да ги обърнете от двете страни.

Наблюдавайте ги, понеже бързо прегарят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: