Панирана риба в сос на фурна

БогиБогиНовак
04/06/2012
"Не е достатъчно да е панирана, трябва и със сос, и с вино, и в компания "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 272
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета поръсете със сол и черен пипер и изцедете сока на 1 лимон върху тях.

Разбийте жълтъците за панировката заедно с бирата, сол и черен пипер на вкус и брашното. В така приготвената каша овалвайте филетата, след това бързо в галета и ги подреждайте в намазнена тава. Пъхнете ги в силно загряна фурна да се изпекат до приятен загар.

През това време загрейте маслото в съд на котлона и запържете брашното. При непрекъснато бъркане долейте бирата и сметаната. Ако сосът стане много гъст, долейте още течност.

Овкусете го с подправки и залейте изпечената панирана риба на фурна. Оставете да се пече за още 5 минути и извадете. Поднесете ястието в прясно накълцан магданоз.

Рейтинг

5 7
4 4
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Delfina
Delfina
16.05.2013 14:52
Здравейте, понеже не е опоменато с каква точно риба се прави искам да попитам, някой който я е правил каква риба е използвал?
Благодаря!
0
1
mirela savova
mirela savova
11.03.2014 13:58
Здравей аз със филета зготвих и много вкусно стана
1
0
Даяна
Даяна
10.01.2013 20:21
Много ми харесва...аз добавих в соса и малко чесън на прах и стана уникално !
1
0
polina
polina
28.06.2012 19:43
много е хубава рецептата и рибата стана чудесна
3
0