Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с бекон и яйца

Домашна пица с бекон и яйца

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Домашна пица с бекон и яйца2 / 2
07/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Има ли нещо по-вкусно от парче домашна пица? Да, две парчета домашна пица"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - около 400 г (домашно приготвено)
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 голяма глава червен кромид лук или 2 по - малки
  • шунка - 150 г
  • бекон - 200 г
  • печурки - 100 г стерилизирани
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • зехтин - за намазване
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г по избор (ементал, чедър, кашкавал)
  • брашно - за поръсване на тавата и за разточване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се размесва хубаво върху набрашнения плот, докато спре да лепне. Тестото се разделя на две топки, които се разточват с точилка до желаната дебелина.

Пиците се прехвърлят в намазаните с олио и поръсени с брашно две тавички (ако желаете може да използвате хартия за печене).

Смесваме доматеното пюре с 1-2 супени лъжици зехтин и пресованата скилидка чесън и намазваме пиците, като оставяме ръбчетата непокрити.

Нарязаните краставички, бекон и шунка нареждаме отгоре, поръсваме с настъргания кашкавал или сирене.

Гъбите нарязваме на филийки, а червения лук нарязваме на полумесеци и разпределяме върху кашкавала.

Поръсваме с тънка струйка зехтин или напръскваме (за целта може да използвате напълнен пулверизатор със зехтин) и подправките - щипка сух риган и чер пипер.

Чукваме от ниско по едно яйце в средата на всяка пица и печем се в предварително нагорещена на МАХ фурна (според възможността на фурната), на средна решетка и включен вентилатор до готовност.

Сервираме с любимото си охладено питие! Добър апетит и наздраве!

Домашната пица с бекон и яйца е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: