Кекс с шоколад и череши

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114626
04/06/2017
"Така изглеждат всичките ни кулинарни фантазии, въплътени само в един сладкиш "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 928
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете предварително продуктите на стайна температура.

Разбийте мекото масло със захарта на крем с миксер. Започнете да добавяте едно по едно яйцата, като разбивате след всяко докато се усвои от сместа.

След като разбиете и трите яйца добавете щипката сол, бакпулвера, ванилията, какаото и брашното. Разбийте отново до еднородна смес.

Направете плънката от крема сирене като го разбиете с пудрата захар, яйцето и ванилията.

Почистете черешите от костилките и ги оваляйте в смес от малко брашно и пудра захар.

Намажете форма за кекс с малко олио и поръсете с брашно. Сипете от сместа с какаото на дъното.

Отгоре разпределете от сместа с крема сирене. Отгоре наредете череши оваляне в брашно. След това отново повторете редовете. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин.

При готовност извадете кекса и го оставете хубаво да се охлади. Извадете от формата и украсете с разтопен шоколад, разбита сметана на сняг и череши.

Рецептата видях lussisworldofartcraft.blogspot

Рейтинг

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Снежана Тодорова
Много сполучлива рецепта, направих я днес. Само към основното тесто прибавих 1/2 чаена чаша вода, че ми се получи много гъсто. Стана вкуснооо...! Благодаря за рецептата :)
1
0