gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Постна яхния по Бургаски

Постна яхния по Бургаски

Постна яхния по Бургаски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
04/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Когато морските вълци хапват постна яхния, тя е приготвена по Бургаски. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичката се почистват и нарязват на едри парчета, двата вида лук се нарязват на ситно.

Загрява се олио в тенджерка и запържваме нарязания лук докато омекне. Добавят се кубчета картофи, тиквички, запържват се и те за няколко минути.

Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, разбърква се и наливаме топла вода да покрие продуктите. Когато заври сипваме и микса от грах и моркови, прибавяме ориза.

Готви се на тих огън до готовност на ориза, като се разбърква периодично. Ако е нужно се долива още малко вода.

Накрая се поръсва с ронена чубрица, ситно нарязан пресен магданоз и сервираме с глави пресен чесън и пълнозърнест хляб. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: