Начин на приготвяне
Вземете пуешкото филе, разделете го на отделни пържоли и внимателно ги начукайте с дебелина до 1 см като внимавате да не ги скъсате. Така приготвените пържоли овкусете със сол и черен пипер и накиснете за 2 часа в прясно мляко. След това ги отцедете.
Нарежете гъбите на по-големи пърчета и измийте гроздовите семена. Ако използвате стафиди, предварително ги накиснете за няколко часа в сок, за да набъбнат.
Пасирайте заедно зехтина, портокаловия сок, портокаловата кора, орехите, чесъна, капки бяло вино, горчицата с малко сол и черен пипер.
С тази паста намажете пуешките филета отвътре, сложете по дължина гъби, гроздови зърна или стафиди и завивайте на руладини, които се завръзват със здрав конец.
Подреждайте руладините в тава, намазана с мазнина и долейте малко вода и виното.
Ако е останала от маринатата, добре намажете пуешките руладини и отгоре. Сложете ги да се пека в умерено загряна фурна за около 40-45 минути.