Пуешки руладини

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пуешки руладини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 800 г
  • гъби - 200 г
  • грозде - 200 г продълговати и големи зърна (може и стафиди)
  • портокали - 1 ч.л. настъргана кора
  • зехтин - 3 с.л.
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • орехи - 60 г
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пуешкото филе, разделете го на отделни пържоли и внимателно ги начукайте с дебелина до 1 см като внимавате да не ги скъсате. Така приготвените пържоли овкусете със сол и черен пипер и накиснете за 2 часа в прясно мляко. След това ги отцедете.

Нарежете гъбите на по-големи пърчета и измийте гроздовите семена. Ако използвате стафиди, предварително ги накиснете за няколко часа в сок, за да набъбнат.

Пасирайте заедно зехтина, портокаловия сок, портокаловата кора, орехите, чесъна, капки бяло вино, горчицата с малко сол и черен пипер.

С тази паста намажете пуешките филета отвътре, сложете по дължина гъби, гроздови зърна или стафиди и завивайте на руладини, които се завръзват със здрав конец.

Подреждайте руладините в тава, намазана с мазнина и долейте малко вода и виното.

Ако е останала от маринатата, добре намажете пуешките руладини и отгоре. Сложете ги да се пека в умерено загряна фурна за около 40-45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: