Пилешки руладини с тиква

Пилешки руладини с тиква
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Колоритно, богато на аромати и със завладяващ вкус - ястие за специални поводи и специални хора"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр. сварени
  • кашкавал - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • шарена сол
  • червен пипер
  • чубрица
  • тиква - 1 ч.ч. сварена
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 40 мл
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се срязва на две и леко се начуква.

Получените 4 филета поръсваме с къри, сол, черен пипер и оставяме да поеме аромата на подправките.

Сварява се обелен морков, нарязан на пръчици, отделно се сварява тиквата, прецежда се и с вилица се намачква.

Добавя се масло и прясното мляко, разбърква се на пюре, овкусено със сол и черен пипер. Половината кашкавал се реже на пръчици, останалият се рендосва на едро ренде.

Върху всяко филе се нареждат 3-4 пръчици морков и пръчица кашкавал, навива се на руло и се забожда с клечка за зъби.

Овалват се в брашно, запечатват се в малко олио в тиган и нареждаме в тава. Край рулцата се нареждат пръчици от картофи и моркови. Поръсват се със сол, шарена сол, червен пипер и чубрица.

Налива се 100 мл вода и олиото, в което са се пържили рулцата, а те отгоре се намазват с майонеза.

Печем руладините в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути, изважда се тавата и се поръсват с настърган кашкавал.

Връщат се във фурната за още 10 минути докато кашкавалът се зачерви. Сервираме по две рулца върху канапе от пюре от тиква и гарнитура моркови и картофи.

Добавете два резена лимон и чаша вино. Уникален вкус.

Пилешките руладини с тиква са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: