Начин на приготвяне
Месото се почиства от тлъстините и се нарязва на кубчета.
Зеленчуците /морков, лук и целина/ се измиват, почистват и нарязват на ситни кубчета.
Месото задушаваме в 100 мл от бульона в подходящ съд, като се подправя само с пипер. Добавяме и малко чесън.
Когато то се задуши, се добавят и зеленчуците. Разбъркваме добре и добавяме няколко парченца масло.
Следват пресните и ароматни подправки - мащерка, чубрица и магданоз. Посоляваме. Прибавяме доматите от консерва плюс щипка захар.
Като заврят доматите, изливаме останалият бульон, така че да покрие месото и зеленчуците. Оставяме ястието да къкри на слаб огън, до готовност.
В тиган с малко масло и зехтин, слагаме предварително сварения ориз.
Сервираме ястието, гарнирано с оформено човече от ориз. Аранжираме с пресни зеленчуци и зелени подправки.
Външният вид на поднесените ястия играе огромна роля за първоначалното възприятие у детето.
Да се постараем още от най-ранна детска възраст да възпитаме у него вкус към храната, която да бъде разнообразна и здравословна.
Коментари