Черешово тирамису

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак273412941
17/06/2017
"Разкошен десерт, който ще ви спечели титлата истински кулинарен гуру "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 440
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете почистените от костилките череши в малка тенджерка. Налейте виното, добавете 2 с.л. кафява захар и парчето канела, сварете плодовете около 10 минути. Отстранете съда от котлона и охладете.

Извадете плодовете, а течността прецедете. Излейте кафето в нея.

Пастьоризирайте жълтъците по следния начин: Сложете ги в малък съд, потопен във вода. Загрейте на котлона, като бъркате енергично жълтъците с телена бъркалка докато се сгъстят. Внимавайте да не ги направите на трохи. Отстранете и охладете.

В голяма купа разбийте маскарпонето с 2 с.л. пресята пудра захар. В друга купа разбийте на твърд сняг охладената сметана.

Към маскарпонето прибавете първо жълтъците, разбивайки с миксер. След тях на порции добавете сметаната. Хомогенизирайте добре получения крем.

Потопете една по една бишкотите в смесеното вино и кафе и ги наредете в подходящ съд. Разпределете отгоре черешите и върху тях изсипете крема. Оставете си малко от него и с щприц украсете тирамисуто. Поръсете с какао.

Оставете сладкиша в хладилник за 5-6 часа!

Рейтинг

5 14
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар