Черешово тирамису

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
549
6k
1k
2k
3
Черешово тирамису
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 7ВИДЕО
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Разкошен десерт, който ще ви спечели титлата истински кулинарен гуру"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените от костилките череши в малка тенджерка. Налейте виното, добавете 2 с.л. кафява захар и парчето канела, сварете плодовете около 10 минути. Отстранете съда от котлона и охладете.

Извадете плодовете, а течността прецедете. Излейте кафето в нея.

Пастьоризирайте жълтъците по следния начин: Сложете ги в малък съд, потопен във вода. Загрейте на котлона, като бъркате енергично жълтъците с телена бъркалка докато се сгъстят. Внимавайте да не ги направите на трохи. Отстранете и охладете.

В голяма купа разбийте маскарпонето с 2 с.л. пресята пудра захар. В друга купа разбийте на твърд сняг охладената сметана.

Към маскарпонето прибавете първо жълтъците, разбивайки с миксер. След тях на порции добавете сметаната. Хомогенизирайте добре получения крем.

Потопете една по една бишкотите в смесеното вино и кафе и ги наредете в подходящ съд. Разпределете отгоре черешите и върху тях изсипете крема. Оставете си малко от него и с щприц украсете тирамисуто. Поръсете с какао.

Оставете сладкиша в хладилник за 5-6 часа! Черешовото тирамису е уникално, опитайте го.

Рейтинг

5 15
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: