Начин на приготвяне
Листенцата копър нарязваме на много ситно, като запазваме дръжките за по-късно за салатата.
Спаначените дръжки измиваме много хубаво под течаща вода, за да паднат песъчинките от тях, като при измиването леко ги разтваряме.
Оставяме ги в съд със студена вода за около 15 минути, за да се напият с вода и да станат по-сочни и хрупкави. След това отново ги измиваме под течаща вода и оставяме в гевгир да се изцедят.
В купа разбиваме с пасатор крема сиренето, киселото мляко, скилидката чесън, лимоновия сок, зехтина, заквасената сметана и майонезата. След като приключим с пасатора добавяме наситнените листенца копър, две щипки бял пипер и сол на вкус.
Към купата добавяме нарязаните на много ситно дръжки от копъра и от спанака, обелената и нарязана на много малки кубчета половин краставица и тиквичка.
Отново ръзбъркваме много хубаво и оставяме в хладилник млечната салата, за да се охлади. Сервираме в голяма салатена чиния или разпределяме в малки индивидуални купички.
При поднасянето поръсваме с нарязаните на ситно орехови ядки (не счукани, за да останат по-хрупкави и да се усещат при консумацията).
Млечната салата със спанак и тиквички е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за разядки с тиквички или разядки с крема сирене.