Сладкиш с рикота и череши

Dark AngelDark AngelНовак
08/06/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 581
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • рикота - 500 г или пълномаслена извара
  • захар - 6 с.л.
  • грис - 1/4 ч.ч. пшеничен
  • кисело мляко - 170 - 200 г пълномаслено или заквасена сметана
  • яйца - 2 броя
  • череши - около 300 г без костилки или други плодове по желание
  • масло - за намазване формата
  • галета за пръсване формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте хубаво гриса с киселото мляко или сметаната и оставете да престои така за известно време.

Разбийте много добре яйцата със захарта и добавете рикотата, гриса с киселото мляко и накрая объркайте с плодовете, предварително подсушени.

Намаслете невисока форма за печене и я поръсете с галета равномерно.

Сипете сместа за сладкиша и я заравнете. Сложете да се изпече на 180 градуса за около 50-55 минути или докато добре засъхне и отгоре се зачерви.

Поднесете сладкиша с рикота и череши охладен напълно и поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар