Ангелска торта с кайсии

07/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
"Божествен вкус и аромат, торта, която е приготвена в Рая "
Приготвяне45 мин.
Готвене55 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 209
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тортата се заемаме първо с блата. Подготвяме две чисти и абсолютно сухи стъклени купи, в които отделяме белтъците от жълтъците. Трябва да бъдем много прецизни и внимателни, защото и най-малките остатъци от жълтъка няма да позволят на констистенцията на белтъка да стане гладка и плътна.

Разбиваме белтъците с помощта на миксер. Златно правило при работа с него е да започнем на най-ниската степен и постепенно да увеличаваме. В движение добавяме на малки порции половината захар и продължаваме да разбиваме до получаването на твърди белтъчни връхчета. При разбиването на белтъците винаги прибавям и щипка сол.

Смесваме брашното с какаото, солта, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и останалата захар.

Добавяме ги към разбитите белтъци и разбъркваме леко, като използваме шпатула. Това е необходимо, за да не се загуби вече получения обем.

Намасляваме кръгъл ринг за торта, поръсен с брашно. Сипваме какаовата смес и я разпределяме равномерно. Печем блата в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. След изпичане го поставям на решетка и оставям да се охлади. Внимателно разрязвам на три тънки блата.

За масления крем - първо правим сладкарски крем, като затоплим прясното мляко в тенджера. Към него добавяме остърганата вътрешност на шушулката ванилия и розовата вода. В купа разбивам жълтъците със захарта и брашното.

Добавяме първо малко от топлото мляко, разбъркваме, а след това изсипваме цялото мляко. Връщам сместа в тенджерата върху котлона и бъркам в продължение на 5 минути, докато кремът се сгъсти. Изсипвам сладкарския крем върху метален поднос и го разстилам. Покривам с прозрачно фолио и оставям да изстине.

През това време разтапяме белия шоколад на водна баня. Разбиваме маслото с помощта на миксер до пухкавост, след това добавяме пудрата захар на малки порции. Добавяме половината изстинал сладкарски крем, малко по малко и разбиваме до хомогенност.

Отделяме 1 /3 от крема и го смесваме с разтопеният млечен шоколад, за да получим шоколадов.

Пристъпваме към сглобяване на тортата, като поставим първия блат върху подходящ поднос.

Разстиламе 1/3 от масления крем върху него и поставете втория блат. Разстиламе 1/3 от отделеният шоколадов крем. Върху него подреждаме кайсии, нарязани на тънки резени. Поставяме третия блат, като притиснете. Разстелете останалия маслен крем върху тортата и заглаждаме. Слагаме в хладилник, за да стегне за 1 час.

През това време приготвяме глазурата. В подходящ съд смесваме маскарпонето с пудрата захар. Настъргваме фино кората на портокала. Накисваме желатина в студена вода за 10 минути. Изтисквам го леко и слагам в тенджерка върху котлона.

Затопляме го докато се разтопи и го добавяме при маскарпонето. Поръсваме щипка сладкарска боя, за да наситим цвета на глазурата и разбъркваме. Нанасяме я по цялата му повърхност на тортата. Заглаждаме с помощта на лента хартия за печене.

Гарнирам я с резени от кайсиеви резенчета и декорирам с шоколадови пеперудени фигурки. Връщам тортата отново в хладилника да се стегне. Декорирайте със плодовете непосредствено преди сервиране, подредете и шоколадовите пеперудени фигурки.

Тортата е много лека, със сочни блатове, нежен маскароне крем и сочни сайсии. Комбинацията от вкусове е вълшебна. Оставям ви да се насладите на божествения ѝ вкус.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар