Баница в тиган

фифифифиНовак
09/06/2012
"Вкусна баница може да приготвите не само във фурната, но и на тиган, стига да знаете как!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 218
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака/праза и ги накълцайте ситно. Разбъркайте го добре с предварително разбитите яйца, натрошеното сирене, киселото мляко, 5 с.л. олио и бакпулвера.

Изрежете от кората кръг, който е малко по-голям от горния диаметър на тигана. Останалата кора разделете на три еднакви части. Долната част на тигана трябва да е около 20 см диаметър.

Подмазнете тигана и сложете голямата кора, като краищата й трябва да провиснат извън тигана. Намажете я отгоре с още олио или масло. Върху нея сложете първата от трите малки кори и пак намазнете.

Разпределете 1/2 от плънката, втората от трите кори, намазнява се, останалата плънка и най-отгоре третата кора. И тя се намазнява, загръща се с краищата на най-долната кора и пак се намазнява.

Така приготвената баница се пече на загрян умерен котлон. Щом се зачерви от долната страна, я обърнете с помощта на чиния и я сложете да се изпече и от горната страна.

Прехвърлете готовата баница в тиган в чиния и я напръскайте с вода, като я запарите с кърпа.

Рейтинг

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар