Начин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки. Напръсква се с ракията. Прибавят се всички подправки. Разбърква се, захлупва се с капак и се оставя в хладилник. След 30 минути отново се разбърква и се оставя в хладилника за още час и половина.
Изважда се, отцежда се отделилият се сок. Месото се задушава в тенджера с 3–4 супени лъжици олио и 1 чаена чаша топла вода. Ако е нужно се долива още вода. 1. 5 кг картофи се обелват, нарязват се на кръгове и леко се посоляват.
В намазана с олио тавичка се нареждат два реда картофи, след това половината месо, пак два реда картофи и върху тях останалото месо. Отгоре картофите може да са на един ред. В останалия от месото сок с подправките се наливат 2 чаени чаши топла вода и с тази течност се залива подреденото ястие.
Течността трябва да е на нивото на картофите. Пече се около 40 минути в умерена фурна, като горният слой картофи трябва да е леко порозовял. Изважда се от фурната.
Отгоре се слагат малки бучки масло. Прави се заливка от разбитите яйца и киселото мляко. С тази смес яденето се залива и отново се запича до зачервяване.