Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Млечен кебап с пилешко и свинско

Млечен кебап с пилешко и свинско

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Млечен кебап с пилешко и свинско
Снимка: AneliaStefanova
1 / 4
17/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Какво е по-хубаво от кебап с месо? Разбира се, кебап с два вида месо"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • свински гърди - 200 г
  • лук - 1 глава
  • кисело мляко - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • джоджен - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо, при мен от бутчета, но може да се използват и пилешки гърди, се сварява и накъсва на хапки.

Свинските гърди също се режат на малки хапки и се варят заедно с пилешкото месо в много малко вода, колкото едва да покрива месото.

Към месото се слагат също солта, пиперът и лукът, нарязан на дребно.

Киселото мляко се смесва с прясното мляко и брашното.

Когато месото се свари към него се прибавя млечната смес.

Добавят се нарязаните джоджен и магданоз и кебапът се сваля от котлона.

Млечният кебап с пилешко и свинско е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: