Млечен кебап–гювеч

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
2468211
Млечен кебап–гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • сол - 1 чаена лъжица
  • черен пипер
  • канела - щипка
  • чубрица - щипка
  • копър
  • карамфил - 2 - 3 зърна
  • лук - 1 глава
  • босилек - 2 стръка
  • ракия - 1 и 1/2 суп. лъжица
  • заливка
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки. Напръсква се с ракията. Прибавят се всички подправки. Разбърква се, захлупва се с капак и се оставя в хладилник. След 30 минути отново се разбърква и се оставя в хладилника за още час и половина.

Изважда се, отцежда се отделилият се сок. Месото се задушава в тенджера с 3–4 супени лъжици олио и 1 чаена чаша топла вода. Ако е нужно се долива още вода. 1. 5 кг картофи се обелват, нарязват се на кръгове и леко се посоляват.

В намазана с олио тавичка се нареждат два реда картофи, след това половината месо, пак два реда картофи и върху тях останалото месо. Отгоре картофите може да са на един ред. В останалия от месото сок с подправките се наливат 2 чаени чаши топла вода и с тази течност се залива подреденото ястие.

Течността трябва да е на нивото на картофите. Пече се около 40 минути в умерена фурна, като горният слой картофи трябва да е леко порозовял. Изважда се от фурната.

Отгоре се слагат малки бучки масло. Прави се заливка от разбитите яйца и киселото мляко. С тази смес яденето се залива и отново се запича до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: