Неаполитанска палачинка

Elena MatevaElena MatevaПомощник Готвач2498
07/06/2017
"Дайте ни на нас такива палачинки, с такава плънка и не ни търсете изобщо "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер. Прибавя се прясното мляко, брашното и солта. В правоъгълна тава се разтопява половин пакетче масло. Изсипва се тестото. Пече се до кафяв цвят на 250 градуса.

Докато се пече палачинката се прави плънката. В тиган с малко масло се задушават гъбите и ситно нарязания лук.

Малко като се позадуши се слага каймата, 1 супена лъжица брашно и малко вода. Пържи се докато каймата е готова.

Изважда се палачинката и още докато е гореща в единия край се слага плънката /в тесния/. Завива се на руло. Отгоре се ръси с настърган кашкавал. Запича се до зачервяване на кашкавала.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар