Солени еклери

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
09/06/2012
"Солени еклерчета, които гъделичкат въображението ни. Сега остава само да решим с какъв крем да ги напълним!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 675
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • масло - 80 г + още малко за намазване на тавата
  • брашно - 150 г
  • сирене - 150 г по избор Груйер, синьо сирене, пармезан...
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври в тенджерка с дебело дъно заедно с маслото и солта. Щом заври, сипете наведнъж брашното и бъркайте енергично на слаб котлон, докато се отлепи тестото от стените.

Снемете от котлона и добавете едно по едно яйцата, като разбърквате много добре след всяко. Към хомогенното тесто добавете индийското орехче, черен пипер по желание и настърганото сирене, ако е твърдо и натрошено, ако е меко.

Сипете сместа в шприц и шприцовайте солените еклери върху тава с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Сложете ги да се изпекат в предварително загрята фурна на 200 градуса фурна за около 25 минути. Не отваряйте врата, а ги наблюдавайте през нея.

Изпечените солени елери оставете да се охладят на отворена врата на фурната. По желание може да ги напълните със солен крем отзаквасена сметана, майонеза и копър.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар