Рогчетата на мама

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Рогчетата на мама
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20 бр.
"От рубриката - Храна за душата от кухнята на мама - вкусни рогчета"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - около 500 г
  • белтъци - 2 бр. за намазване
  • сирене - 100 г
  • извара - 100 г
  • масло - 200 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете пресятото брашно, маята и солта. Добавете киселото мляко, разбитите яйца с жълтъците и топлата вода, замесете гладко и меко тесто. Завийте със стреч фолио купата и оставете на топло да удвои обема си.

Премесете втасалото тесто, разделете го на 8 равни части, които оформяте на топки. Върху обилно набрашнен плот разточете топките тесто на тънки листове, като се стремите да са еднакви и правоъгълни.

Наредете листите един върху друг, като помежду им мажете обилно с меко масло, последния лист – не мажете.

Разточете натрупаните листи на тънка отново правоъгълна кора и поръсете със сместа от настърганото сирене и извара, разрежете кората на ленти, а лентите на правоъгълни парчета.

Всяко парче навивате на рулце и подреждате в тава покрита с партия за печене, намажете оформените рогчета с разбитите белтъци.

След 20-минутен престой на топло поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 20 минути до приятен златисто-кафяв загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много апетитни и примамливи!
09.06.2017 15:23
1