Начин на приготвяне
От листове алуминиево фолио си правим 20 бр. фунийки.
Намазваме ги леко с олио, покриваме тавичката, в която ще печем рогчетата, с хартия за печене или отново с алуминиево фолио и намазваме със съвсем малко олио.
Бутер тестото нарязваме на тънки линии по дължина и навиваме върху фунийките от фолио, за да се получат рогчетата. Нареждаме в тавичката, намазваме с четка със сместа от разбития жълтък и олиото и поръсваме със суровите белени слънчогледови семки.
Печем в предварително загрята фурна на средна решетка и включен вентилатор на 200 градуса за около 10 минути или до получаване на приятен златисто-кафяв загар.
След като са изстинали рогчетата, отстраняваме фунийките фолио и започваме да ги пълним.
Първо слагаме няколко цели свежи листа бейби спанак, добавяме 1 с.л. тарама хайвер, 1/2 ч.л. черен хайвер и накрая пъхваме във всяко рогче по една опашка от скарида и по едно свежо стръкче копър.
Гарнираме чинията или платото с резени лимони и поднасяме с подходящо питие.
Добър апетит и наздраве!
Рогчетата на изобилието са готови.