Веган десерт

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697114
10/06/2012
"И веганите си хапват вкусни десерти? Опитайте и ще се уверите сами "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 110
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • соево мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч. олио от гроздови семки
  • ябълков сок - 2 с.л.(или кленов сироп)
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • брашно - 1 ч.ч. + 2 с.л.
  • какао - 3/4 ч.ч. натурално
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • орехи - 70 г натрошени или стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в купа соевото мляко, олиото, кленовия сироп или ябълковия сок, захарта, оцета и ванилията.

Отделно смесете и пресейте заедно брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта.

Към влажните съставки при непрекъснато бъркане добавете сухите и разбийте добре с помощта на миксер.

Объркайте сместа със стафиди или орехите и разпределете в капсулките в тавичката за мъфини до 2/3 от обема на всяка. Може да използвате и стандартни форми за мъфини с хартиени кошнички.

Сложете веган десертът да се пече в предварително загряна на 170 градуса фурна за 25-30 минути или докато клечката излезе суха.

Оставете десертчетата да се охладят напълно върху решетка.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
маира
маира
01.01.2014 12:35
Супер е
1
0