Начин на приготвяне
За този веган десерт с ориенталски вкус, първо приготвяме овесеното мляко.
Накисваме 1/2 ч.ч. фини овесени ядки за половин час в 2 ч.ч. изворна вода. След което ги пасираме с пасатор и прецеждаме финото овесено мляко през цедка.
Средно голяма тенджерка сипваме веган млякото и след като заври, добавяме 2 равни чаени лъжички от ориенталската подправка Гарам масала (микс от подправки), кафява кристална тръстикова захар Демерара, щипка хималайска фина сол и щипка смлян черен пипер.
Разбъркваме и след малко прибавяме предварително сварения кускус.
Отново разбъркваме и варим вкусния десерт с кускус още около 5 минутки.
Поднасяме този нежен и уютен веган десерт с кускус и гарам масала, поръсен по желание със сушени цветни пъпки карамфил.