Бухти с череши

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бухти с череши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат, равна
  • брашно - колкото поеме за меко и нелепкаво тесто
  • ванилия - 1 прахче
  • череши - 300 г
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете содата и брашното, добавете яйцето, киселото мляко, 1 ч.л. захар, ванилията, солта и замесете тестото.

Добавете колкото е необходимо брашно, докато се получи меко и нелепкаво тесто. Сложете го в съд, покрийте с фолио и оставете тестото да престои за 45 минути.

След това разточете тестото на кора с дебелина около 0.5 см. С помощта на чашка изрежете бухтите и ги пускайте да се изпържат до приятно зачервяване в сгорещена мазнина. Готовите бухти отцеждайте върху хартия.

Разбъркайте почистените от костилките и разполовени череши с 3 пълни с.л. захар. Сложете съда на котлона и оставете черешовата смес да се вари, докато плодовете добре омекнат и се получи приятен сос.

Полейте изстиналите бухти с черешовия сос и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: