Писия на грил тиган с гарнитура

Паулина СтояноваПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
10/06/2017
"Риба за обяд е вкусно предложение, което искаме да чуваме всеки ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • писия - 1 - 2 бр.
  • лимон - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • олио - за пържене
  • черен пипер - на вкус
  • за гарнитурата
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 - 2 глави
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Писията се измива и се филетира, като филетирането трябва да е с много остър нож. Трябва да се извадят четири филета, които можете на нарежете на няколко по-малки.

Измивате филетата със студено вода и ги слагате върху кухненска хартия или бамбукова кърпа, за да се изцеди.

В купа слагате филетата и подправяте със сол и слагате зехтина, обърквате добре.

Слагате грил тигана с олио на котлона да се загрее.

Писията е много суха риба, така че при приготвянето ѝ трябва да се внимава да не я изсушите още повече. Затова дали е готова, може да се провери, като вкарате вилица в парче и отвътре не трябва да е прозрачно.

Аз се ръководех от външния вид на парчетата, след като леко придобиха златист вид, ги извадих от тигана.

Картофената салата е много добра гарнитура, затова сварих картофите за около 30 мин.

Оставих да изстинат и ги обелих. Нарязах ги на кубчета и ги осолих със сол.

Лукът го обелих и нарязах на полумесеци и заедно с малко зехтин ги прибавих към картофите.

Те попиват много подправки, затова добавих за още по-хубав вкус изцеден сок от 1 лимон.

Оставете картофите 10 мин да дръпнат подправките.

При сервирането можете да изцедите лимонов сок върху рибата и щипка черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар