Начин на приготвяне
Почистете чушките от семенната част и ги нарежете на по-широки пръстенчета.
Обелете лука и го нарежете на ситно. Добавете го към каймата. Чукнете яйцето.
Накиснете филията хляб във вода и след като омекне, я изцедете и прибавете към каймата. Овкусете с бял пипер и магданоз.
Омесете каймата и я оставете около 15 минути, за да си поеме ароматите.
Оформете каймата на кюфтенца. Поставете кюфтенцата в чушковите пръстенчета.
Наредете върху хартия за печене, намазана със зехтин.
Изпечете пълнените чушки във фурна, загрята до 200 градуса, до готовност и златист загар.
Малко преди да ги отстраните от фурната, поставете по парченце кашкавал и допечете до разтопяването му.
Поръсете със свеж магданоз преди поднасяне.
Чушките с бабекова кайма и кашкавал са много вкусни.